ÄNNU EN HJÄLTE HAR KALLATS HEM

The Nazz ca: 1967, Pär David Johnsson, bas, Dan Karlsson, sång, Gunnar E Olsson, gitarr, och Anders ”Shorty” Larsson, trummor.

Så nås vi av det oerhört tråkiga beskedet att även Ander ”Shorty” Larsson har lämnat detta jordiska. Tydligen behövde Jimi ytterligare en trummis att jamma med – det räckte tydligen inte med Mitch Mitchell och Bosse Skoglund. Tidigare hade han fått hjälp i rytmsektionen av vår eminente basist Pär David Johnsson. Man undrar vad dom gör däruppe i himlen – alla underbara saknade musikanter. Nåja, tids nog får vi väl veta detta.

Shorty spelade på sitt underbart vackra orangea Ludwig-set med the Nazz under några år på 60-talet. Och tillsammans skapade vi en sällsam blandning av pop, rock och blues. Jag minns speciellt ett tillfälle när vi agerade uppvärmningsband till Ola and the Janglers, och hela det bandet, med trummisen Leif Johansson i spetsen, stod och diggade från kulisserna när Shorty slog in introt till ”Get Out Of My Life Woman”. Alla Janglarna hade hakan en bra bit ner på bröstet. Han visade dem var skåpet skulle stå!

Efter att The Nazz hade upplösts gjorde Shorty sig känd som mirakulöst skicklig ljussättare i den kungliga hufvudstaden. Där lyckliggjorde han både en stor publik och sina kollegor på bland annat Galeasen och teater Giljotin med sina fantastiska häxkonster i ljusets tecken. Vi minns honom alla med stor saknad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *